20. augusta 2016

Želé s ovocím

125 g cukru., 375 g jahôd., 250 g zelených egrešov., 5 plátov bielej želatiny., 0,25 l bieleho vína., lyžica citrónovej šťavy., balíček vanilkového krému (bez varenia)., 0,5 l mlieka., 30 g bielej čokolády., lístky medovky.,
Z deci vody a 100 g cukru varíme 5 minút sirup. Umyté, očistené jahody pokrájame priečne na kolieska. Umyté a očistené egreše dáme do horúceho sirupu na 5 minút povariť. Scedíme, necháme odkvapkať, tekutinu dáme schladiť. Vopred namočenú želatínu rozpustíme v teplom sirupe. Primiešame víno a citrónovú šťavu, necháme vychladnúť. Štyri formičky (obsah 0,15 l) vypláchneme studenou vodou. navrstvíme do nich egreše aj jahody (4 lyžice necháme na ozdobenie) a tekutinou zalejeme na 3 hodiny dáme do chladničky. Podľa návodu pripravíme nevarený vanilkový krém a dáme schladiť. Pred servírovaním formičky so želé nakrátko ponoríme do horúcej vody a vyklopíme na tanier. Pridáme vanilkový krém a zdobíme odloženými kúskami ovocia, stružlinkami bielej čokolády a lístkami medovky.
Obmeny – Želé s ovocím môžeme pripravovať po celý rok. Môžeme používať všetky dostupné druhy ovocia čerstvé (maliny, melóny, hrozno) alebo ovocie mrazené a kompóty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára