20. augusta 2016

Čerešňová pochúťka

750 g tvrdších čerešní (kompót)., 1,2 l vody., kôru z polovice chemicky neošetreného citróna., polovičku vanilkovej tyčinky (struk)., 200 – 250 g práškového cukru., 50 g maizeny (škrobovej múčky)., trošku studenej vody.,
Umyté a od stopiek očistené čerešne vykôstkujeme a vložíme do nádoby s vodou spolu s citrónovou kôrou a vanilkovou tyčinkou. Na miernom ohni asi 10 minút varíme do zmäknutia. Potom citrónovú kôru a vanilku vyberieme. Primiešame podľa chuti cukor. Ak použijeme kompót, čerešne nevaríme. Škrobovú múčku (maizenu) vymiešame s vodou a prilejeme za neustáleho miešania k čerešniam a všetko ešte krátko povaríme. Potom dáme čerešňovú “kašu” do hlbokého taniera a necháme vychladnúť. Servírujeme so sladkou smotanou alebo šľahačkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára