30. augusta 2016

Rebarborové želé vo vanilkovom kréme

500 g rebarbory., 3 lyžice jablčnej šťavy alebo vody., 100 g jahôd., 50 g cukru., balíček vanillkového cukru., 4 plátky bielej želatíny (alebo 15 g čírej želatíny v prášku)., 2 plátky červenej želatíny (alebo 10 g červenej želatíny v prášku).,
Krém – balíček prášku na vanilkový krém (na 1/2 l)., 2 zarovnané lyžice cukru., 1/2 l mlieka., 150 g jahôd., 20 g cukru.,
Rebarboru očistíme a umyjeme, nakrájame na asi 3 cm dlhé kúsky, zalejeme vodou alebo jablčnou šťavou a v prikrytej nádobe na miernomohni dusíme asi 5 minút. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrťky. Pridáme ich k rebarbore. Podľa návodu na balení pripravíme želatinu a rozpustíme v rebarborovo jahodovej mase. Vmiešame cukor a vanilkový cukor. Štyri formičky (alebo jednu veľkú formu) opláchneme studenou vodou, vlejeme do nich rôsol a dáme na hodinu do chladničky. Vanilkový krém, ktorý sme si pripravili podľa návodu na balení, necháme vychladiť. Jahody umyjeme, zbavíme stopiek, nakrájame, roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme cukor. Rôsol z formičiek vyklopíme na tanieriky a dookola odzobíme vanilkovým krémom. Roztlačené jahody pridáme do krému a nakoniec pochúťku na každom tanieriku ozdobíme polovičkou jahody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára