26. augusta 2016

Rajčiaky plnené avokádovým pyré

2 avokáda., strúčik rozotreného cesnaku., 4 stredne veľké rajčiaky., 75 g jemného tvarohového syra (gervais)., 100 g mrazených kreviet., citrón., 8 listov zeleného šalátu., soľ., mleté čierne korenie.,
Vršky rajčiakov zrežeme a opatrne z nich vyberieme dužinu (môžeme použiť na prípravu iného jedla). Vnútro rajčiakov osolíme, rajčiaky obrátime a necháme odkvapkať. Zo stredu citróna odrežeme 2 pekné tenké plátky. Do avokádového pyré, ktoré sme pripravili zmixovaním očistenej avokádovej dužiny so šťavou z citróna, strúčikom cesnaku, soľou a mletým čiernym korení, pridáme syr gervais a dobre vymiešame. Rajčiaky naplníme avokádovou masou a navrch poukladáme rozmrazené krevety. Na 4 taniere rozložíme šalátové listy a plnené rajčiaky. Plátky citróna rozrežeme na polovičky a ozdobíme nimi plnené rajčiaky. Na zdobenie môžeme použiť aj čerstvé lístky bazalky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára