23. augusta 2016

Jahody s tokajskou penou

750 g jahôd. 6 žĺtkov., 50 g práškového cukru., štipka soli., balíček vanilkového cukru., 1/8 l sladkého tokajského vína.,
Jahody umyjeme, pričom 6 z nich aj so stopkami odložíme na ozdobenie peny. Zvyšné jahody očistíme, prekrojíme a rozdelíme do pohárov. Žĺtok, práškový cukor, soľ a vanilkový cukor dáme do nádoby a vyšľaháme elektrickým šľahačom až do bielej peny. Nádobu vložíme do väčšieho hrnca a horúcou vodou a pri strednej teplote, za ustavičného šľahania ručným šľahačom, vlievame tokajské dovtedy, kým sa nevytvorí hustá spenená masa. Ešte horúcu vínovú penu nalejeme na jahody. Ozdobíme celými jahodami a ihneď podávame, aby ľahučká pena dezertu neklesla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára