20. augusta 2016

Broskyňovo tvarohový pohár

500 g tvarohu., 500 g mascarpone (možno nahradiť použitím 1?5 lučiny a žervé)., 6 lyžíc vajcového koňaku., 10 lyžíc pomarančovej šťavy., 80 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., broskyňový kompót 800 g (čerstvé kg)., 450 g keksov máčaných v čokoláde. 6 lyžíc broskyňového likéru.,
Mascarpone zamiešame s tvarohom, vajcovým likérom, 4 lyžicami pomarančovej šťavy, cukor a vanilkovým cukrom. Broskyne dáme odkvapkať (čerstvé obaríme horúcou vodou, schladíme, ošúpeme, odkôstkujeme a rozdelíme na polovice). Polovice broskýň pokrájame na mesiačiky. Keksy rovnomerne pokvapkáme zmesou 6 lyžíc pomarančovej šťavy a 6 lyžíc broskyňového likéru a dáme na 20 minút odležať. Polky broskýň, keksy a krém upravíme do pohárov a dáme na hodinu schladiť. Pred servírovaním zdobíme lístkami medovky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára