26. augusta 2016

Rybie závitky so špenátovou omáčku

8 plátkov ryby bez kože (á 80 g)., 4 lyžice citrónovej šťavy., 100 g hlivy ustricovej., 2 lyžice olivového oleja., soľ., korenie., viazanička petržlenovej vňate., 30 g strúhaného parmezánu.,
Omáčka – 300 g špenátu., cibuľa., strúčik cesnaku., 20 g helie., 1/4 l rybieho vývaru., 1/8 l bieleho vína., dl smotany na šľahanie., 2 lyžice maizeny., lyžička strúhaného chrenu.,
Rybie plátky umyjeme a osušíme. Pokvapkáme 2 lyžicami citrónovej šťavy. Huby očistíme, nakrájame a dusíme na horúcom oleji, až kým sa tekutina nevyparí. Okoreníme a pridáme zvyšok citrónovej šťavy. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme. Zmiešame s vychladnutými hubami, pridáme parmezán a dochutíme. Jemne nakrájanú cibuľu opražíme na horúcom tuku do sklovita a pridáme rozotrený cesnak a očistený a umytý špenát. Krátko podusíme a okoreníme. Pridáme polovicu rybacieho vývaru a 5 minút varíme. Rybu osušíme a okoreníme. Hubovú zmes rovnomerne rozdelíme na plátky ryby, ktoré zvinieme a pevne zopneme. Zvyšný vývar zohrejeme s vínom a závitky v ňom dusíme asi 8 – 10 minút, vyberieme, dáme odkvapkať a odložíme na teplé miesto Vývar a smotanu pridáme k špenátu a rozmixujeme. Špenátovú omáčku zahustíme a dochutíme. Ako prílohu podávame varené zemiaky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára