26. augusta 2016

Banány v parížskom kréme

300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíková forma 11 x 25 cm
Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame. Chlebíkovú formu vyložíme mastným papierom. Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára