23. augusta 2016

Jahodová bomba

3 vajíčka., 100 g cukru., trochu kôrky z chemicky neupraveného citróna., zarovnaná lyžička prášku do pečiva., 100 g múky., 70 g maizeny.,
Plnka – 500 g jahôd., 75 g cukru., trochu citrónovej šťavy., 3 lístky želatíny.,
Nátierka – 250 g tučného tvarohu., 25 g cukru., 1/2 balíčka vanilkového cukru., pár kvapiek rumovej esencie.,
Ozdoba – 250 g malých jahôd.,
Žĺtok a cukor vymiešame do peny s citrónovou kôrou. Primiešame múku s práškom do pečiva a maizenou. Nakoniec pozorne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cestom naplníme vymastenú, strúhankou posypanú okrúhlu formu (môžeme použiť aj ohňovzdornú okrúhlu misu). Cesto pečieme pri teplote 175º C na nižšom rošte asi 40 – 45 minút. Jahody na plnku rozštvrtíme, pocukrujeme a rozdrvíme vidličkou. Pridáme citrónovú šťavu a rozpustenú želatínu. Stuhnutú masu vyklopíme z nádoby, 3 až 4 krát vodorovne prekrojíme a naplníme cesto. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a rumovou esenciou. Povrch cesta natrieme tvarohovou masou a ozdobíme jahodami. Aký nápoj je k “bombe” vhodný? Minerálka alebo šumivé víno. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára