27. augusta 2016

Melóny s čerešňami a ružovým vínom

4 menšie žlté melóny., kg čerešní., 6 zrelých fíg., 300 g cukru., 1/2 l ružového ovocného vína., škorica., 1/2 pohárika čerešňovice., šťava z polovice citróna.,
Do ohňovzdornej sklenenej misy nalejeme víno, ochutíme ho 150 g cukru, škoricou a päť minút povaríme. Odložíme nabok, pridáme čerešňovicu a necháme vychladnúť. Špičkou ostrého noža vykôstkujeme čerešne. Vložíme ich do misy s vínom a necháme macerovať. Figy narežeme a pomocou lyžice a vidličky odstránime šupku a očistené figy pokvapkáme citrónom. Šupku za stáleho miešania uvaríme so 150 g cukru, precedíme, pridáme očistené figy a varíme, kým zmes zhustne. Skôr ako vychladne, kvapneme niekoľko kvapiek na alobal a vložíme ho do mrazničky. Zvyšnú tekutinu necháme vychladnúť. Z melónov odrežeme vrchnú časť. Vyberieme semená a šťavu vylejeme. Odložíme na pijavý papier, aby sa vysušili. Melóny naplníme čerešňovou šťavou a podávame ozdobne zmrazenú figovú šťavu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára