27. augusta 2016

Torta zo zaváraniny

Palacinky – 250 g hladkej múky., 2 vajcia., 3 dl mlieka., pohár marhuľovej zaváraniny., lyžička cukru., 60 g palmarinu., soľ.,
Plnka – 2 žĺtky 40 g cukru.., 1,5 dl čerstvej smotany., 1/2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry.,
Rozpustené a vychladnuté maslo zmiešame s múkou, cukrom a štipkou soli, pridáme vajcia a cesto zmixujeme. Na masle z neho upečieme asi 15 palaciniek. Pred smažením každej palacinky natrieme panvicu maslom. Do tortovej formy s dostatočne vysokými okrajmi ukladáme jednotlivé palacinky na seba a každú polejeme marhuľovou zaváraninou. v nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom. smotanou a citrónovou kôrou a zalejeme palacinkovú tortu. Vložíme ju do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečenú tortu vyberieme z formy a podávame studenú, nakrájanú na rezy. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára