21. augusta 2016

Ovocný koláč z mikrovlnky

200 g pšeničnej múky., čajová lyžička prášku do pečiva., vajce., 100 g práškového cukru., 125 g palmarinu., 50 g strúhaných lieskovcov.,
Obloženie – 800 g sliviek., 2 vajcia., 20 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., balíček vanilkového pudingu (40 g)., 2 polievkové lyžice portského vína., 1/8 l šľahačkovej smotany.,
Múku zmiešame na doske s práškom do pečiva a v strede urobíme priehlbinu, do ktorej rozbijeme vajce. Pridáme cukor a rozdrobený tuk a vymiešame na hladké cesto. Sforumujeme ho do bochníka, ktorý trošku sploštíme a potom vložíme do mikroténového vrecka a na 30 minút odložíme na chladné miesto. Potom ho vyvaľkáme na fólii z otvoreného vrecka a vložíme do okrúhlej ohňovzdornej formy s priemerom 28 cm, pričom cesto na boky formy vytiahneme a mierne pritlačíme. Fóliu vytiahneme. Cesto popicháme vidličkou, posypeme strúhanými lieskovcami, ktoré sme predtým mierne opražili na teflónovej panvici.
Obloženie koláča – Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôskujeme. Potom polovice sliviek umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Potom polovice sliviek rozložíme na cesto a mierne ich doňho vtlačíme. Vajcia, cukor a vanilkový cukor zamiešame a vidličku vyšľaháme do penista. Pudingový prášok a portské víno primiešame a potom všetko v ručnom šľahači vymiešame do hladka. Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme k vajcovej mase a vlejeme na slivky. Koláč vložíme do mikrovlnky na najspodnejšiu priečku, mriežky a pečieme asi 25 minút. Potom vyberieme a dáme vychladnúť. Pocukrujeme podľa chuti. Koláč môžeme upiecť aj v elektrickej rúre pri 200º C. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára