20. augusta 2016

Jahody s mandľami

mrazené lístkové cesto., 500 g jahôd (môžu byť aj konzervované)., 150 g vanilkového krému v prášku., 250 g sladkej smotany., 3 vajcia., 75 g cukru., balíček vanilkového cukru., lyžica múky., 50 g mandľových lupienkov.,
Lístkové cesto vložíme do tortovej formy (priemer 28 cm) a vyvýšené okraje pritlačíme k bočnej stene. Na cesto položíme papier na pečenie a rovnomerne ho posypeme suchou strukovinou (napríklad semená hrachu alebo šošovice), aby sa cesto pri pečení rovnomerne dvihlo. Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 200º C, na strednom rošte. Vyberieme z rúry a strukovinu s papierom odstránime. Jahody umyjeme, očistíme a pokrájame na polovice. Vanilkový krém v prášku so sladkou smotanou, vajciami, cukrom, vanilkovým cukrom a múkou ušľaháme ručným šľahačom na krém. Krém rovnomerne rozotrieme na predpečené lístkové cesto. Na krém pokladieme polovice jahôd, reznou plochou nadol. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami. Múčnik dopekáme 30 minút v rúre pri 200º C na strednom rošte do zlatohneda. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára