19. augusta 2016

Marhuľové rezy s čokoládou

2 marhuľové kompóty., 150 g horkej čokolády., 250 g helie., 150 g a 4 lyžice cukru., balíček vanilkového cukru., 6 vajec., 5 lyžíc mlieka., 275 g múky., balíček kypriaceho prášku., 50 g strúhaných mandlí., 3 lyžice citrónovej šťavy., 2 balíčky želé na torty., 20 g mandľových lupienkov., 200 g šľahačky.,
Marhule necháme odkvapkať, sirup si odložíme. Z čokolády odstrúhame malé stružlinky, ktoré neskôr použijeme na ozdobu. Zvyšok čokolády posekáme na menšie kúsky. Tuk, 150 g cukru a vanilkový cukor vymiešame na hladko. Postupne vmiešame vajíčka, prilejeme mlieko. Nakoniec primiešame múku, prášok do pečiva, mandle a posekanú čokoládu. Cesto roztrieme na vymastený plech (asi 34 až 40 cm) a marhule poukladáme na cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 – 170º C, 35 – 40 minút. Necháme vychladnúť. Pol litra marhuľovej šťavy, citrónovú šťavu, 4 lyžice cukru a práškové tortové želé privedieme do varu za stáleho miešania. Pripraveným nálevom rovnomerne polejeme múčnik a necháme stuhnúť. Mandľové lupienky jemne opražíme, pripravíme šľahačku. Rezy múčnika ozdobíme šľahačkou, lupienkami mandlí a strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára