26. augusta 2016

Jogurtová torta s jahodami

120 g múky., lyžička kypriaceho prášku., štipka soli., vajce., citrónová kôra., 60 g helie., 50 g cukru., 0,8 dl mlieka., tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie tortovej formy.,
Krém – 500 g jahôd.., 800 g smotanového jogurtu., 2 tégliky smotany., 100 g práškového cukru., šťava z 2 citrónov., postrúhaná kôra z citróna., 12 plátkov bezfarebnej želatíny.,
Všetky suroviny na prípravu cesta dôkladne vymiešame a nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne teplej rúre. Dáme vychladnúť. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a vyložíme nimi formu na zmrzlinovú bombu o priemere 20 cm. Ak ju nemáme, použijeme primerane veľkú nákypovú formu. Potom vymiešame jogurt s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou a pridáme namočenú a na slabom ohni rozpustenú želatínu. Zmiešame a takto pripravený krém nalejeme na jahody a naň položíme vychladnuté cesto. Vložíme na 3 – 4 hodiny do chladničky. keď stuhne, tortu vyklopíme a podávame.
Tip – Želatínu namáčame do studenej vody a pred roztápaním na slabom ohni ju dobre vymačkáme. Dbáme, aby sa pri roztápaní veľmi nezohriala, lebo tým stráca schopnosť stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára