21. augusta 2016

Hrušková torta s ovsenými vločkami

150 g palmarinu., 150 g práškového cukru., 3 čajové lyžičky prášku do pečiva., 3 vajcia., 300 g polohrubej múky., 5é g ovsených vločiek., 1/8 l mlieka., 100 g jemnej horkej čokolády., kopcovitá polievková lyžica kakaa., polievková lyžica rumu., štipka muškátového mletého orecha a škorice., kg zrelých hrušiek (aj zaváraných).,
Ozdobenie – 125 g práškového cukru., 2 polievkové lyžice vody alebo rumu.,
Palmarin vymiešame do penista spolu s cukrom a vajciami. Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme po lyžiciach ovsené vločky a primiešame k mase. Pridáme mlieko, na kúsky rozdrobenú čokoládu, kakao, rum a koreniny (muškát, škorica). Všetko spolu dobre zmiešame. Hrušky ošúpeme, rozpolíme a vyberieme jadrovníky. Časť cesta (asi 2/3) dáme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme predtým vymastili. Na cesto pokladieme polovičky hrušiek. Zvyšnú tretinu cesta nalejeme na hrušky a povrch uhladíme. Pečieme asi 60 minút v predhriatej rúre (na 200º C v elektrickej a na 3. stupni v plynovej rúre). Po upečení necháme múčnik vychladnúť. Práškový cukor zmiešame s vodou alebo rumom a povrch torty toto zmesou natrime. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára