26. augusta 2016

Šalát s klobáskou a reďkovkou

400 g klobásy., 200 g porciovaného ementálskeho syra., 2 viazaničky reďkovky., pohár sterilizovanej cibuľky (190 g)., viazanička pažítky., 100 g žeruchy., po 4 lyžice octu a vývaru., soľ., mleté čierne korenie., cukor., 10 lyžíc rastlinného oleja.,
Z klobásy stiahneme šupku, prekrojíme po dĺžke a nakrájame na tenké plátky. Syr nakrájame na štvorčeky, očistenú a umytú reďkovku na plátky alebo štvrťky. Sterilizovanú cibuľku necháme dobre odkvapkať. Pažítku umyjeme, osušíme a nadrobno nakrájame. Žeruchu opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, roztrháme na kúsky. Všetky pripravené prísady do šalátu zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme získali zmiešaním octu, vývaru a korením s olejom. Premiešame a pred podávaním necháme asi 30 minút odležať. Potom v prípade potreby dochutíme a ozdobíme žeruchou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára