19. augusta 2016

Slivkový koláč

200 g palmarinu., 200 g kryštálového cukru., 200 g hladkej múky., 3 vajcia., 0,5 kg sliviek., 50 g cukru., pol čajovej lyžičky mletej škorice., soľ., práškový cukor., vanilkový cukor., citrón., múka., maslo.,
Umyté slivky necháme odkvapkať, rozpolíme ich a odkôstkujeme, premiešame s cukrom a škoricou. formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 170º C. Zmäknutý palmarin do penista vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli, vmiešame vajcia a postupne aj časť múky. Opatrne pridáme zvyšok múky, hmotou vyplníme formu a po povrchu rozložíme slivky. V predhriatej rúre pečieme na strednom rošte 55 – 60 minút. Koláč vychladnutý vo forme vyberieme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára