2. apríla 2011

Trasená OLÉ kokosvá torta s ananásom

320 g polohrubej múky., 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 220 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker., 3 vajcia., 250 ml mlieka., 250 ml oleja., 
Na náplň: 1 ananásový kompót - (hmotnosť asi 560 g)., 200 - 250 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s kokosovou príchuťou Dr. Oetker., 1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker., 
Na ozdobenie: 3 zarovnané PL strúhaného kokosu., 
Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme kompót aj so šťavou. Pridáme smotanu na šľahanie, créme olé a smeta-fix. Nádobu dobre uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a posypeme kokosom.
Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 25 minút. Elektrická rúra: 180 stupňov C. Teplovzdušná rúra: 160 stupňov C. Plynová rúra: 3. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára