9. apríla 2010

Biskupský chlebíček

250 g mäkkého tvarohu., 2 vajcia., 8 polievkových lyžíc oleja., 12 polievkových lyžíc mlieka., 150 g cukru., 1 vanilínový cukor., kôra z jedného citróna., 500 g polohrubej múky., 3/4 vrecúška kypriaceho prášku., hrozienka., mandle plátky., kandizované ovocie., 
Tvaroh, vajcia, olej, mlieko, cukor a citrónovú kôru s vanilínovým cukrom starostlivo zmiešajte. Do múky rozmiešajte prášok do pečiva, prisypeme hrozienka, mandle a kandizované ovocie. Múku postupne vmiešajte do tvarohového základu a miešajte tak dlho, až sa prestane lepiť. Cesto vložte do olejom vytretej formy, mokrou stierkou ho urovnajte a pečte v rúre pri 180 stupňoch C viac ako pol hodiny.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára