7. apríla 2010

Šalát z troch druhov mäsa s olivami

1 kučeravý šalát (lollo biondo)., 350 g zmesi pečeného alebo grilovaného mäsa (kuracie., bravčové hovädzie)., 150 g šalátovej uhorky., 50 g póru., 50 g zelených olív., 100 g naložených malých kukuričiek., soľ., 
Zálievka: 30 g majonézy., 30 g plnotučnej horčice., soľ., mleté čierne korenie.,
Šalát umyjeme a natrháme ho na kúsky. Mäso nakrájame a zmiešame so šalátom. Pridáme na rezančeky pokrájanú uhorku, na kolieska nakrájaný pór, olivy a naložené kukuričky. šalát premiešame a podľa chuti prisolíme. Majonézu zmiešame s horčicou, korením a soľou. Každú porciu šalátu ozdobíme kopčekom "zálievky". Podávame s chlebom alebo hriankami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára