11. apríla 2010

Jablká v pyžame

4 veľké jablká., 100 g syrčekov., 8 plátkov anglickej slaniny alebo pršutu (sušenej šunky)., maslo na potretie formy., citrón.,
Dajte variť vodu s niekoľkými kvapkami citróna. Umyté jablká rozkrojte na polovičky a zbavte ich jadrovníka. Asi 5 minút ich nechajte povariť. Polovičky jabĺk vyberte, nechajte odkvapkať a vzniknutú jamku po jadrovníku vyplňte nakrájanými syrčekmi. Jablká voľne obaľte slaninou. Poukladajte ich do formy bohato potretej maslom a v rúre predhriatej na 180 stupňov C asi 15 minút zapečte, aby sa syr rozpustil a slanina bola chrumkavá. Na tento recept je vhodné použiť jablká s tenkou šupkou alebo ich dopredu olúpať.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára