6. apríla 2010

Teľacia pečeň na zelenine

600 g teľacej pečene., 80 g údenej slaniny., 1 cibuľa., 150 g póru., 2 zelené papriky., 1 lyžica paradajkového pretlaku., 1 dl červeného vína., soľ., mleté čierne korenie., kôpor., 
Teľaciu pečeň odblaníme, pokrájame na hrubšie plátky, okoreníme mletým čiernym korením. V panvici opečieme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme pečeň a prudko z oboch strán opečieme. Pečeň vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku pridáme umytú pokrájaný pór, očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, jadier zbavenú umytú pokrájanú papriku a za občasného miešania opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vínom a krátko povaríme. Do zeleniny vložíme opečenú pečeň, prikryjeme a krátko spolu dusíme. Osolíme, premiešame a už nevaríme. Pred podávaním môžeme posypať čerstvým kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára