13. apríla 2010

Vyprážaný syr

4 hrubšie plátky tvrdého syra á 120 g., hladká múka., 2 vajcia., strúhanka., olej alebo tuk na vyprážanie., 4 paradajky., 1 šalátová uhorka., 1 mladá cibuľka., 2 lyžice čiernych nakladaných olív., soľ., 1 lyžica octu., cukor., petržlenová vňať., olivový olej.,
Plátky syra prekrojíme na polovice, obalíme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. V hlbšej panvici zohrejeme olej a postupne v ňom vypražíme syr z oboch strán dozatista. Vyberieme a uložíme na taniere. Umyté paradajky pokrájame, dáme do misy, pridáme ošúpanú šalátovú uhorku, očistenú pokrájanú cibuľu, osolíme, ochutíme octom, cukrom a premiešame. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme olivami. Podávame so syrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára