7. apríla 2010

Mrkvová torta s krémovou náplňou

450 g hladkej múky., 2 lyžičky jedlej sódy alebo prášku do pečiva., štipka soli., 220 g cukru., 260 g najemno nastrúhanej mrkvy., malá konzerva ananásu (kúsky)., 4 vajcia., 375 ml rastlinného oleja., 1 lyžička vanilkovej esencie., 100 sekaných vlašských orechov., 
Na krém: 130 g tučného tvarohu alebo žervé.,  160 g preosiateho práškového cukru., najemno nastrúhaná citrónová kôra alebo trocha citrónovej esencie a cukrárske zdobenie., 
Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Dve tortové formy s priemerom 20 cm zľahka vymastite tukom, dná vysteľte papierom na pečenie. Múku zmiešajte s jedlou sódou a soľou, jemne vyšľahajte vajcia a všetky ostatné prísady na cesto spolu premiešajte v mise. Nakoniec vmiešajte orech y nastrúhanú mrkvu. Cesto rozdeľte do foriem a pečte pozvoľna 1 hodinu. Hotové korpusy vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke. Pripravte krém z uvedených prísad. Vychladnuté korpusy spojte krémom a hotovú tortu ozdobte zvyšným krémom a cukrárskym zdobením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára