6. apríla 2010

Zapekaná zelenina so slaninou

200 g mrkvy.,150 g karfiolu., 200 g póru., 2 rožky., 4 lyžice oleja., 4 vajcia., 2 dl smotany., lyžica maizeny., 100 g prerastenej údenej slaniny., soľ., mleté čierne korenie., štipka mletého muškátového orieška., 120 g tvrdého syra., 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate., 
Mrkvu ošúpeme, pokrájame na tenké kolieska, karfiol rozoberieme na ružičky, pór umyjeme a pokrájame na kolieska. Zeleninu a hrášok krátko povaríme v mierne osolenej vode, scedíme, preložíme do väčšej misy a vývar zachytíme do misky. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme na kolieska pokrájané rožky a vmiešame do zeleniny. V smotane rozmiešame žĺtky, pridáme 0,5 dl zeleninového vývaru, ochutíme muškátovým orieškom, pridáme petržlenovú vňať, maizenu, sneh vyšľahaný z bielkov, vylejeme na zeleninu a premiešame. Zmes preložíme do olejom vymastenej zapekacej nádoby, posypeme na kocky pokrájanou údenou slaninou, posypeme syrom a vy vyhriatej rúre dozlatista zapečieme.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára