13. apríla 2010

Plnená paprika

8 stredne veľkých zelených paprík., 300 g uvarenej ryže., 200 g mletého bravčového mäsa., 1 vajce., 2 cibule., soľ., mleté čierne korenie., majorán., 100 g paradajkového pretlaku., 2 paradajky., 2 bobkové listy., 5 zrniek nového korenia., 2 klinčeky., 1 lyžica hladkej múky., cukor., 
Papriky na strane stopky zrežeme, odstránime jadierka a umyjeme. Ryžu a mleté mäso dáme do misy, pridáme vajce, jednu očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom a dokonale premiešame. Zmesou naplníme papriky a zo zvyšnej vytvarujeme menšie guľky. Naplnené papriky vložíme do 1,5 litra vriacej vody, osolíme, pridáme celú ošúpanú cibuľu, nové korenie, bobkové listy, klinčeky a miernym varom varíme 10 minút. Do vývaru pridáme paradajkový pretlak, ošúpané pokrájané paradajky, guľky a varíme 15 minút. Paradajky a guľky vyberieme a uložíme na teplom mieste. Vývar precedíme a privedieme do varu. V 1 dl vody rozmiešame hladkú múku, vylejeme do vývaru a za občasného miešania krátko povaríme. Omáčku ochutíme cukrom, vložíme do nej späť papriky, guľky a podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára