40 g čerstvej uhorky (pokrájanej nadrobno)., 3 veľké vajcia., 4 veľmi veľké paradajky (každá asi 300 g)., 5 malých cibuliek (očistených a pokrájaných nadrobno)., 350 g tuniaka v oleji (scedeného a odkvapkaného)., 1 - 2 lyžice majonézy., trocha citrónovej šťavy., za hrsť čerstvej bazalky a zvlášť bazalku na ozdobenie., soľ a mleté čierne korenie.,
Pokrájanú čerstvú uhorku dáme do sitka, posolíme a necháme 30 minút aby pustila šťavu. Vajcia uvaríme natvrdo. Vodu zlejeme a vajcia opláchneme pod studenou tečúcou vodou, aby sa schladili. Vychladnuté vajcia ošúpeme a zvlášť posekáme žĺtky a bielky. Uhorku dôkladne opláchneme a osušíme. Z paradajok odrežeme vrch, lyžičkou vyberieme dužinu a odložíme ju. Paradajky prevrátime a dáme odkvapkať na papierové utierky. Dužinu nadrobno pokrájame a necháme odkvapkať. Pokrájanú dužinu dáme do misy, pridáme pokrájanú uhorku, mladú cibuľku, všetok vaječný žĺtok a väčšiu bielka. Trocha odložíme na posypanie. Mäso z tuniaka vložíme do misy, pridáme 1 lyžicu majonézy, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Zmiešame a ak je šalát prihustý, pridáme ešte trochu majonézy. Napokon primiešame potrhané bazalkové listy a ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Paradajky naplníme šalátom a posypeme zvyšným vaječným bielkom. Zakryjeme mikroténovou fóliou a dáme najviac na 3 hodiny do chladničky, inak plnka pustí šťavu. Plnené paradajky ozdobíme bazalkou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára