11. apríla 2010

Kurča na šampanskom

1 farmárske kurča., 3 lyžice oleja., 50 g masla., 4 šalotky., soľ a mleté čierne korenie., 1 lyžica múka., 460 ml šampanského brut.,250 g húb (najlepšie smrčkov či kuriatok, môžu byť aj šampiňóny)., 250 g creme fraiche., pár listkov čerstvého estragónu.,
Naporciujte kurča na menšie diely a orestujte ho zo všetkých strán a rozohriatej zmesi z 30 g masla a oleja. Mäso vyberte a vo výpeku nechajte zosklovitieť nakrájanú šalotku. Vráťte mäso späť, osoľte, okoreňte, zaprášte múkou, orestujte a podlejte šampanským. Priklopte a nechajte variť na miernom ohni asi 40 minút. Medzitým nakrájajte očistené huby a opekajte ich na zvyšnom masle asi 5 minút. Huby pridajte k mäsu a povarte, až kým nebude mäso mäkké. Podľa kvality mäsa je doba varu hodinu až hodinu a pol. Stiahnite z ohňa, vyberte mäso a do omáčky primiešajte creme fraiche, do ktorého môžete najemno nasekať pár lístkov estragónu. Jedlo skvelo chutí s ryžou.   
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára