110 g zmäknutého masla a na vymastenie formy., 110 g vláčneho prírodného krupicového cukru., 2 veľké vajcia., 175 g hladkej múky., 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva., kandizovaná citrusová kôra., hrozienka v rume., štipka soli a mletého muškátového kvetu.,
Najprv si vymastíme misku maslom (varné sklo). Na cesto vyšľahajte do peny maslo s cukrom (až zmes zosvetlí a bude krémová). Vajcia si rozmiešajte najlepšie v džbániku a potom po malých dávkach zašľahajte k maslu s cukrom. Potom opatrne vmiešajte všetku múku s kypriacim práškom, korenie, kandizovanú kôru a hrozienka. Presuňte do vymastenej formy. Misku zakryte dvojito vrstvou alobalu, postavte na paráčik do väčšej rajnice s vriacou vodou (voda sa nesmie dotýkať formy), prikryte pokrievkou a varte v pare 2 a pol hodiny. Vychladnutý puding môžete dobre zabalený zmraziť a pred podávaním ešte hodinu a pol znovu povariť v pare.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára