1000 g dobrého údeného mäsa., 1000 ml vývaru z vareného údeného., 8 - 10 vajec., 8 - 10 rožkov (na každé vajce jeden rožok)., 200 g krupice., soľ., dostatok cesnaku.,mladá žihľava., 40 g droždia., tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáčiku.,
Vychladnuté uvarené údené mäso a rožky nakrájajte na rovnomerné kocky. V teplom vývare so štipkou cukru rozmiešajte nadrobené kvasnice, pridajte krupicu, nechajte vykysnúť. Potom vyšľahajte vajce, vmiešajte sparené a posekané žihľavy, prelisovaný cesnak a všetko osoľte. Do vzniknutého cestíčka až nakoniec zamiešajte nakrájané mäso a rožky. To všetko dajte do pekáčika, ktorý ste predtým vymastili tukom a vysypali strúhankou. Nechajte asi 20 minút kysnúť a potom pečte pozvoľna podľa výšky vrstvy asi pol hodiny pri teplote okolo 180 stupňov C. Podáva sa ešte teplá, napríklad s hlávkovým alebo iným zeleným šalátom a jogurtovým dresingom s bylinkami. Rovnako dobrá je aj studená s nakladanou zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára