300 g mletého bravčového mäsa., 300 g mletého teľacieho mäsa., 100 g kuracích pŕs bez kože., soľ., mleté čierne korenie., majorán., 100 g šampiňónov., 4 vajcia., 1 dl smotany na šľahanie., 400 g lístkového cesta., 1 žĺtok.,
Mleté bravčové a teľacie mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom a premiešame. Kuracie prsia pokrájame na hrubšie pásy, šampiňóny očistíme a pokrájame. V smotane rozšľaháme žĺtky, vylejeme na ochutené mäso, pridáme tuhý sneh z bielkov a premiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vyložíme ním vodou opláchnutú chlebíkovú formu tak, aby časť cesta prečnievala na zakrytie plnky. Polovicu mäsovej zmesi uložíme do lístkovým cestom vyloženej formy, posypeme polovicou šampiňónov, rozložíme pokrájané kuracie mäso, osolíme, zasypeme zvyšnými šampiňónmi a zakryjeme zvyšnou mäsovou zmesou. Plnku zakryjeme prečnievajúcim lístkovým cestom, okraje spojíme, natrieme žĺtkom a v strede vyhriatej rúre upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára