11. apríla 2010

Roštenky so salsou z papáje

4 steaky z vysokej roštenky (alebo z pliecka)., 60 ml červeného vína., 60 ml sójovej omáčky., 1 lyžica medu., 4 strúčiky cesnaku., 8 malých zemiakov., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie.,
Omáčka:  1/2 papáje., 1/2 malej červenej cibule., 1 lyžica nasekanej mäty., 1 lyžica koriandra., 1 malá červená čili paprička., šťava z 1/2 limetky., 
Steaky vložte do plytkej misky a naložte ich do marinády z vína, sójovej omáčky, medu a cesnaku. Marinujte v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým uvarte v slanej vode zemiaky domäkka. Potom ich zalejte a nechajte odkvapkať. Predhrejte gril na vysokú teplotu. Steaky osoľte a okoreňte a opekajte 3 až 7 minút z každej strany podľa toho, ako ich chcete prepečené. Pripravte si salsu, olúpte a nakrájajte papáju, pridajte nasekanú čili papričku, nasekanú mätu, cibuľku, koriander a pokvapkajte šťavou z limetky. Steaky podávajte s omáčkou, pokrájanými zemiakmi a s mesiačikmi limetky. Papája je ovocie chuťou trošku pripomínajúce broskyňu. Skvelá je i na trávenie. Môžete ju nahradiť napríklad nektárinkou alebo na jeseň potom dyňou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára