7. apríla 2010

Fenikel a čakankové púčiky s mätovým maslom

2 fenikle., 2 červené čakanky (radicchio)., 4 plátky taveného plátkového syra., 8 plátkov mätového masla.,
Mätové maslo: 125 g masla., 1 lyžica nakrájanej čerstvej mäty., 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (saturejka., estragón., petržlenová vňať....)., 1/2 lyžičky soli., 
Maslo necháme trochu zmäknúť a premiešame so soľou a s najemno nasekanými bylinkami. Zabalíme ho do potravinovej fólie a utvoríme valček, ktorý necháme v chlade stuhnúť. Feniklové hľuzy a čakankové púčiky umyjeme a rozpolíme. Varíme ich v pare asi 5 minút. Potom ich rozložíme do misy na zapekanie rezom nahor, potrieme ich mätovým maslom a vždy po dvoch ich zakryjeme plátkom syra. V rúre vyhriatej na 180 stupňov C niekoľko minút zapekáme. Ihneď podávame.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára