11. apríla 2010

Hrachová polievka s pršutom

20 g masla., 1 pór., 2 väčšie zemiaky., 1,25 l kuracieho vývaru., 3 šálky mrazeného hrášku., 6 plátkov pršutu., soľ a mleté čierne korenie na dochutenie., chrumkavý chlieb na podávanie.,
Hrniec rozohrejte na strednú teplotu a rozpusťte v ňom maslo. Pór nakrájajte nadrobno a za stáleho dohľadu a miešania opekajte do zmäknutia - asi 5 minút. Pridajte zemiaky nakrájané na kocôčky a ďalšie 2 minúty opekajte. Prilejte vývar, zvýšte teplotu na maximum a priveďte do varu, potom teplotu znížte a povarte 10 minút. Pridajte hrášok a znovu 10 minút varte, až kým zelenina nezmäkne. Pomocou ručného mixéra rozmixujte polievku na hladkú kašu. Medzitým rozložte pršut na tácku na pečenie alebo na plech s papierom na pečenie a na rozpálenom grile opekajte do chrumkava 2 až 3 minúty z každej strany. Polievku podávajte s opečeným pršutom a chlebom.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára