13. apríla 2010

Prekladaná zelená fazuľka

500 g zelenej fazuľky., soľ., olej., 200 g mletého bravčového mäsa., 2 paradajky., 1 lyžica paradajkového pretlaku., 200 g zemiakov uvarených v šupke., 1 cibuľa., mleté čierne korenie., 2 dl smotany., 100 g tvrdého syra.,
Zelenú cibuľku očistíme, uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme na site odkvapkať. Na troche oleja opražíme  mleté mäso, osolíme, pridáme pokrájané paradajky, paradajkový pretlak, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a polovicu uložíme na dno vymastenej zapekacej nádoby. Na zemiaky uložíme vrstvu mletého mäsa, polovicu uvarenej fazuľky, kolieska očistenej ošúpanej cibule, vrstvu mäsa, fazuľky a nakoniec vrstvu zemiakov. V smotane rozmiešame postrúhaný syr, vylejeme na zemiaky, uložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára