13. apríla 2010

Linecká torta

350 g polohrubej múky., štipka soli., 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva., 80 g práškového cukru., štipka mletej škorice., 160 g masla alebo tuku na pečenie., 2 žĺtky., 150 g ovocia (môže byť aj kompót)., 4 lyžice džemu., práškov cukor na posypanie.,
Preosiatu múku premiešame so soľou, s kypriacim práškom do pečiva., s cukrom a škoricou. Pridáme pokrájané zmäknuté maslo, žĺtky a vymiesime hladké vláčne cesto. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru okrúhlej formy, pomocou valčeka prenesieme do vymastenej formy a uložíme tak, aby presahovalo až po okraj formy. Cesto popicháme vidličkou, naň uložíme odkvapkané ovocie a prekryjeme do tvaru mriežky zvyšným rozvaľkaným cestom. Do mriežky rozdelíme džem a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Upečenú vychladenú tortu posypeme práškovým cukrom. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára