150 g hrachu., 2 strúčiky cesnaku., 1 cibuľa., 1 mrkva., soľ., mleté čierne korenie., 1 lyžica ovsených vločiek., 1 vajce., 1 lyžica polohrubej múky., olej., petržlenová vňať.,
Prebratý umytý hrach vložíme do hrnca, zalejeme 1 litrom vody a privedieme do varu. Teplotu znížime na minimum a varíme 20 minút. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistený pokrájaný cesnak, očistenú najemno postrúhanú mrkvu, premiešame a pridáme k hrachu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a za občasného miešania varíme takmer domäkka. Polievku ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme ovsené vločky, do 1,2 litra dolejeme vodou a uvaríme domäkka. Z vajca a múky vymiešame riedke cestíčko. V panvici zohrejeme trochu oleja, cez vidličku postupne do neho prelejeme cestíčko a vypražíme dozlatista. Polievku rozdelíme na taniere, do každej porcie dáme za lyžicu vyprážaného cestíčka a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára