10. apríla 2010

Pivné škorce

1000 g bravčovej krkovičky., 250 g slaniny alebo údeného boku., 400 g cibule., 50 g cesnaku.,, 300 ml svetlého alebo tmavého piva., soľ., rasca., chlebová strúhanka.,
Celé dno pekáčika pokryte hrubo pokrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku., Plátky bravčovej krkovičky osoľte, na každý položte plátok slaniny či kúsok údeného bôčika a naskladajte ich do pekáča s cibuľou. Všetko namiesto vody podlejte svetlým alebo tmavým pivom, posypte rascou, najprv pri nižšej teplote duste a nakoniec dopečte. pečené škorce vyberte. Výpek s cibuľou vysmažte na tuku tak, aby všetko získalo červenohnedú farbu. Potom zalejte trochou vody a povarte. Vypečenú šťavu môžete zahustiť (napr. chlebovou strúhankou). Škorce podávame so zemiakmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára