11. apríla 2010

Karamelové rezy s čokoládou

150 g hladkej múky., 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 80 g strúhaného kokosu., 220 g prírodného krupicového cukru., 125 g rozpusteného masla.,
Na plnku: 400 g sladeného kondenzovaného mlieka., 30 g masla., 2 lyžice cukrového sirupu., 
Na polevu: 125 g tmavej čokolády., 60 g rastlinného tuku., 
Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Plech s rozmermi 20 x 30 cm vysteľte papierom na pečenie a zľahka vymastite. Múku preosejte s práškom do pečiva a premiešajte s kokosom, cukrom a maslom. Presuňte cesto na plech a uhlaďte. Pečte 10 až 15 minút dozlata. Prísady na plnku spolu predhrejte v rajničke na miernom plameni za stáleho miešania, aby nedošlo k varu, 10 až 15 minút, až zmes začne karamelizovať. Teplú plnku nalejte na horúci cestový základ a pečte ešte 10 minút. Potom nechajte vychladnúť. Rozohrejte prísady na polevu vo vodnom kúpeli, vymiešajte dohladka a upečený dezert zmesou pekne potrite. Nechajte pri izbovej teplote stuhnúť a potom nakrájajte na rezy.
 

2 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ospravedlňujem sa omylom som tento komentár vymazala, možno ste mali väčší plech

      Odstrániť