300 g zemiakov uvarených v šupke., 1 ľadový šalát., 1 kaleráb., hrsť jarných byliniek., olivový olej., šťava z 1/2 citróna., 4 vajcia uvarené na tvrdo., 30 g majonézy., 30 g plnotučnej horčice., soľ., mleté čierne korenie.,
Olúpané zemiaky nakrájame na kocôčky, šalát na tenké prúžiky, kaleráb nahrubo nastrúhame. Všetko premiešame, pridáme nasekané bylinky, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a osolíme. Jedno vajce necháme na ozdobu, ostatným vyberieme žĺtky a vymiešame ich s majonézou a horčicou. Osolíme a okoreníme. Bielky najemno nasekáme a vmiešame do šalátu. Na každú porciu šalátu dáme lyžicu žĺtkového dresingu a ozdobíme ju vareným vajcom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára