125 g bulguru., 100 g rukoly., 120 g zelených olív., hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate., 65 g hrozienok sultánok., 50 g opražených píniových jadierok., 4 bravčové kotlety., olej na vyprážanie., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie.,
Na citrónový dresing: 1 lyžica najemno nastrúhanej kôry., 60 ml citrónovej šťavy., 60 ml olivového oleja., 2 lyžičky najemno nasekanej citrónovej kandizovanej kôry., soľ.,
Bulgur nasypte do rajnice a zalejte osolenou vriacou vodou asi 2 - 3 cm nad povrch. Zakryte a nechajte stáť asi 15 minút. Potom vodu zlejte, prepláchnite studenou vodou a nechajte dôkladne odkvapkať. V mise premiešajte bulgur s nasekanou rukolou, olivami, sultánkami a píniovými orieškami. Na dresing zmiešajte všetky suroviny a podľa chuti osoľte. Vlejte na bulgurový základ a dobre premiešajte. V hrubostennej panvici rozohrejte olej. Jemne naklepané kotlety osoľte a sprudka opražte 3 - 4 minúty z každej stany. Podávajte s citrónovým bulgurom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára