30. mája 2010

Kakaový chrbát

3 vajcia., 3 lyžice horúcej vody., 150 g cukru., 150 g polohrubej múky., 1 lyžička kakaa., 50 g malinového lekváru., 250 g syra ricotta., 50 g medových cerálií., 150 g čerstvých malín.,
Žĺtky ušľaháme s horúcou vodou do peny, postupne pridávame cukor a tuhý sneh, ušľahaný z bielkov. Potom zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a upečieme. Vlažný piškót vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky asi 2 cm široké. Jednu stranu natrieme malinovým lekvárom a druhú syrom. Všetky k sebe zase prilepíme. Celý povrch potom potrieme zvyšným syrom. všetky k sebe zase prilepíme. celý povrch potom potrieme zvyšným syrom a okraje ozdobíme medovými cereáliami, ktoré pritlačíme po obvode do syra. Dáme vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme dezert vrstvou čerstvých malín. Krájame ho na šikmé rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára