30. augusta 2013

Citrónové tiramisu

150 g podlhovastých piškót., 50 ml vody., 50 g cukru., šťavu z jedného citróna., 80 ml citrónového likéru., 3 lyžičky rozpustnej kávy.,
Krém 250 g syra mascarpone., 300 g nízkotučného tvarohu., 150 g práškového cukru., 200 ml pochúťkovej smotany., 2 žĺtky., 2 balíčky vanilínového cukru.,
Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešame. Dáme vychladnúť. Podlhovastú formu vystelieme fóliou a postupne ju plníme striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložíme do chladničky na osem až desať hodín. Pred podávaním ozdobíme citrónovou šupkou a nastrúhanou čokoládou.
Krém – Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Nakoniec spolu premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára