28. marca 2014

Krémová karfiolová polievka

1 stredný karfiol., 2 väčšie zemiaky., cibuľa., 2 - 3 PL hladkej múky., 2 PL masti.,  1 vajce., 250 ml smotany., mleté čierne korenie., soľ., petržlenová vňať., 
Očistíme si zemiaky, a nakrájame na kocky. Dáme variť do studenej osolenej vody. Rozoberieme karfiol na ružičky a pridáme ku zemiakom keď začnú vrieť, dokoreníme. Keď už karfiol a aj zemiaky zmäkli vyberieme pár kúskov menšieho karfiolu a ten si odložíme bokom. Uvarený karfiol a zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom. Keď to už máme pripravíme si zápražku s masti, cibule a múky. Zahustíme polievku a znovu rozmixujeme. V smotane rozmixujeme vajíčko a vlejeme do polievky ktorú necháme znovu prevrieť. Ak je polievka riedka tak do smotany s vajíčkom pridáme ešte hladkú múku. Polievku dochutíme petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára