22. júna 2010

Hovädzie dusené na bylinkách

600 g hovädzieho predného mäsa., 1 väčšia cibuľa., olej., soľ., mleté čierne korenie., lyžička sušenej bazalky., malá viazanička petržlenovej vňate s pažítkou.,
Hovädzie mäso pokrájame na kocky. V hlbšej rajnici zohrejeme trochu oleja, pridáme očistenú nahrubo pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Mäso posypeme sušenou bazalkou, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Umytú petržlenovú vňať a pažítku nadrobno pokrájame, pridáme k mäsu, premiešame a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára