21. júna 2010

Zemiakový šalát

600 g zemiakov., soľ., 200 g póru., mleté čierne korenie., 2 dl kyslej smotany., 1 dl bieleho jogurtu., 1 lyžička olivového oleja., 1 lyžička citrónovej šťavy., 1 lyžička cukru., 
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na kocky a v mierne osolenej vode varíme 10 - 15 minút podľa druhu zemiakov (dbáme na to, aby sa nerozvarili). Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Umytý pór pokrájame na kolieska, zalejeme horúcou vodou zo zemiakov, necháme krátko spariť a scedíme. Pór pridáme do zemiakov, polejeme olivovým olejom, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame. Smotanu a jogurt rozmiešame, ochutíme citrónovou šťavou, cukrom, vlejeme do šalátu, premiešame a podávame vychladený.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára