24. septembra 2013

Zlatá polievka s ryžou

1//2 sliepky. soľ., 2 cibule., 2 mrkvy., 1 KL celého čierneho korenia., 2 bobkový list., 2 klinčeky., 50 g ryže., 1 PL oleja., 1 paprička čili., 1 KL sójovej omáčky., 1 KL korenia karí., štipka mletého zázvoru., štipka mletého muškátového orieška., jarná cibuľka.,
Sliepku vložíme do hrnca s osolenou studenou vodou. Cibuľu i mrkvu ošúpeme. Jednu rozpolenú cibuľu a jednu mrkvu pridáme spolu s korením, bobkovými listami a klinčekmi k sliepke. Privedieme k varu, potom teplotu znížime a varíme asi 2 hodiny domäkka. Ryžu prepláchneme a v osolenej vode uvaríme domäkka. Zvyšnú cibuľu i mrkvu nasekáme nadrobno a sprudka orestujeme na oleji. Uvarenú sliepku vyberieme a vývar precedíme. Nalejeme ho späť do hrnca, vsypeme orestovanú zeleninu a uvaríme do mäkka. Mäso oberieme a vložíme s uvarenou ryžou a pokrájanou papričkou čili do polievky, ktorú ešte krátko povaríme. Ochutíme sójovou omáčkou, karí, zázvorom a muškátovým orieškom. Polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme jarnou cibuľkou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára