5. marca 2017

Špenát na smotane

1 ½ kg špenátových listov., soľ., muškát., strúčik cesnaku., 1/8 l kávovej smotany 1 KL múky
Listy špenátu poriadne očistíme a umyjeme, potom ich v nádobe 10 minút dusíme. Špenát dáme vychladnúť vyberieme zo špenátovej vody, dobre precedíme, nadrobno posekáme alebo pomelieme na strojčeku na mäso. Takto pripravený špenát spolu so špenátovou vodou vlejeme do nádoby a povaríme. Múku rozhabarkujeme v šľahačke a spolu s pretlačeným cesnakom pridáme do špenátu, dobre pomiešame a ešte raz necháme prejsť varom. Potom hneď vypneme sporák. Špenát necháme na platni ešte asi 5 minút. Nakoniec dochutíme soľou a muškátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára