7. februára 2019

Valentínsky makový koláč

2 hrnčeky polohrubej múky., 1 balíček kypriaceho prášku., 1 hrnček nemletého maku., 1 hrnček kryštálového cukru., 1 hrnček oleja., 1 hrnček mlieka., 3 vajcia., tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu na 1 menší plech
Poleva: 250 g práškového cukru., 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy., 50 ml studenej vody.,
Preosiatu múku, kypriaci prášok, mak, cukor, olej, mlieko a vajcia vymiešame. Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút.
Poleva: Práškový cukor, citrónovú šťavu a vodu dôkladne vymiešame na lesklú, hladkú polevu. (môžeme použiť potravinársku farbu)
Natrieme na teplý koláč a necháme stuhnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára